logo
bloem
home
individuele therapie
relatie therapie
therapie voor kinderen
rouwverwerking
begeleiding bij ziekte
somatic experiencing
trauma therapie
EFT
EMI en EMDR
TRE
innerlijk kind werk
familieopstellingen
co-dependency
cursussen
agenda
over Jacquelien
contact en route
tarieven en privacy
links
werktechnieken

 

Gezinscoaching

In een gezin gaat het niet altijd zoals je zou willen. Het lijkt er soms op dat een gezin gevangen zit in hun eigen patronen. Ze hebben wel door dat het niet helemaal goed gaat, maar hebben soms geen idee hoe ze dat zouden kunnen veranderen. Dit kan soms een machteloos gevoel geven. Als kinderen zich niet gelukkig voelen kunnen ze dat gaan uiten op veel verschillende manieren. Ouders hebben vaak niet door wat een kind op zo'n moment nodig heeft om zich weer fijn te gaan voelen.
Soms staat een gezin onder druk door externe factoren zoals ziekte, een veeleisende opa of oma, een drukke werksituatie van de ouders of een verlies van een gezinslid of grootouder. Soms raakt iedereen in het gezin verstrikt in het eigen (rouw) proces en raken ze de intimiteit met elkaar kwijt.

Bij gezinscoaching bespreken we eerst wat het probleem is. Vervolgens denk ik mee, om naar een oplossing toe te werken. In sommige gevallen is advies al voldoende. Het kan ook zijn dat het nodig is dat ik langs kom om te zien hoe jullie met elkaar om gaan. Ik leer jullie hoe je los kunt komen van de vastgeroeste patronen en hoe ieder weer meer ruimte voor zichzelf binnen in het gezin kan ervaren.

Gezinscoaching kan met kinderen van alle leeftijd. Vanzelfsprekend zal er met kinderen in de puberleeftijd heel anders omgegaan worden dan kinderen die nog jonger zijn.
Elke leeftijd heeft zo zijn specifieke problemen en dat is voor de ouders ook steeds weer opnieuw wennen aan de nieuwe situatie.

Bert Hellinger zegt: "Als binnen in het systeem een deel liefdevoller wordt, dan verandert het hele systeem. Ook de andere delen van het systeem worden beïnvloed."
We gaan samen op zoek naar de liefdevolle stroom binnen in het gezin zodat er weer met liefde met elkaar omgegaan kan worden.

balk