logo
bloem
home
individuele therapie
relatie therapie
therapie voor kinderen
rouwverwerking
begeleiding bij ziekte
somatic experiencing
trauma therapie
EFT
EMI en EMDR
TRE
innerlijk kind werk
familieopstellingen
co-dependency
cursussen
over Jacquelien
contact en route
tarieven en privacy
links
werktechnieken

 

EMI en EMDR

Eye Movement Integration is een nieuwe therapievorm in Nederland. Het heeft dus nog heel weinig bekendheid helaas. Heel jammer omdat het een prachtige methode is om vrij snel van trauma’s en fobieën af te komen.
EMI is een onbekende, maar efficiëntere voorloper van EMDR.
Door je ogen komt de hele dag veel informatie binnen. Als er een traumatische ervaring is, slaan we dit veelal op in onze ogen. Bij EMI, maar ook bij EMDR werken we met oogbewegingen. Dit brengen we tot stand door iemand een vinger of voorwerp te laten volgen met de ogen.
Bij EMI doen we dit langzaam en doen we vele en verschillende bewegingen, waardoor we efficiënter het trauma als het ware aan kunnen raken en verwerken. Bij EMDR maken we snelle bewegingen.
Hoe dit precies in het werk gaat, is helaas nog niet bekend. Reeds aan het einde van de negentiende eeuw werd al ontdekt dat er een relatie was tussen oogbewegingen en activiteit in de hersenen.  Pas in de zeventiger jaren van de vorige eeuw werd er meer onderzoek naar gedaan. Uiteindelijk werd er binnen de NLP gewerkt met oogbewegingen en is dit later uitgewerkt tot EMI en EMDR.
Beide therapieën zijn geschikt om de impact van steeds terugkerende beelden en gedachten een stuk milder te maken. Aangezien ik de EMI opleiding gevolgd hebt van en met Somatic Experiencing therapeuten, heb ik geleerd om EMI te combineren met SE waardoor ook de herinneringen die in het lichaam zijn opgeslagen opgelost kunnen worden. Dit is een geweldige combinatie die inwerkt op het brein en het lichaam.
balk