logo
bloem
home
individuele therapie
relatie therapie
therapie voor kinderen
rouwverwerking
begeleiding bij ziekte
somatic experiencing
trauma therapie
EFT
EMI en EMDR
TRE
innerlijk kind werk
familieopstellingen
co-dependency
cursussen
over Jacquelien
contact en route
tarieven en privacy
links
werktechnieken

 

Begeleiding bij ziekte

Ziekte kan je overvallen en je een enorm eenzaam gevoel geven. Dit geldt zowel voor degene die ziek is, als voor degene die vanaf de zijlijn toekijkt.

Bij deze vorm van begeleiding kun je aan verschillende dingen denken. Misschien wil je zo af en toe even met iemand praten, even je verhaal kwijt. Misschien wil je af en toe wat advies of gewoon iemand die met je meedenkt. Misschien zoek je iemand die je kan helpen bij de beslissingen die je soms moet nemen. Ik onderzoek met jou wat voor jou de beste keuze is.

Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan hulp in het zoeken van alternatieven.

Verder is er alle ruimte om te onderzoeken wat de dieperliggende oorzaak of betekenis is van de ziekte. Door middel van verschillende therapietechnieken kun je meer helderheid krijgen hierin.

De HELENDE REIS van Brandon Bays is een prachtige manier om je ziekte van binnenuit aan te pakken. Je kunt ontdekken wat het emotionele belang is van je ziekte en wat je nodig hebt om je hier van te ontdoen.

Ziekte kan op zich al een enorme stressfactor zijn, daarom kan het belangrijk zijn te leren ontspannen.

Ik heb in mijn priveleven veel te maken gehad met ziekte en heb daardoor een bron van informatie tot mij genomen die ik kan aanwenden om mensen te helpen. Mijn ervaring is dat zowel de mensen die ziek zijn, als de geliefden van een zieke vaak wel wat steun kunnen gebruiken.

balk