logo
bloem
home
individuele therapie
relatie therapie
therapie voor kinderen
rouwverwerking
begeleiding bij ziekte
somatic experiencing
trauma therapie
EFT
EMI en EMDR
TRE
innerlijk kind werk
familieopstellingen
co-dependency
cursussen
over Jacquelien
contact en route
tarieven en privacy
links
werktechnieken

 

Rouwverwerking

Nadat iemand een verlies heeft geleden is er vaak voldoende belangstelling van de omgeving. Dit neemt echter hoe langer hoe meer af naarmate de tijd verstrijkt. Je krijgt dan vaak opmerkingen als "Het wordt nu weer tijd om door te gaan met je leven." etc. Ook gebeurt het dat mensen in de omgeving niet weten hoe ze moeten reageren en dan soms maar helemaal niet reageren. Hierdoor raken rouwende mensen soms mensen kwijt die belangrijk voor ze waren. Dit kan uiterst pijnlijk zijn en je gevoel van verlatenheid en eenzaamheid vergroten.

Een rouwproces is een grillig proces. Soms gaat het tijden goed, maar dan ineens raak je weer van slag doordat je in herinnering wordt gebracht, met datgene of diegene waarom je rouwt.

Veel mensen weten niet hoe ze het beste kunnen rouwen, hoe ze hun verlies een plekje kunnen geven. Hoe gaan ze verder met hun leven?

Tijdens deze sessies krijg je alle ruimte om er over te praten en samen te zoeken naar wat voor jou de beste weg is. Bovendien kun je door middel van een opstelling soms antwoorden krijgen, op vragen waar je mee bent achtergebleven.

Ook kan er aandacht zijn voor een persoonlijk afscheidsritueel. Dit is een ritueel die samen met de cliënt bedacht wordt, zodat het helemaal past in de levensstijl van de cliënt.

Het allerbelangrijkste is dat je in de sessies alle ruimte krijgt, om je verhaal te vertellen en weer te vertellen, dat je begrip krijgt en ondersteuning.

balk